Es mostren els missatges amb l'etiqueta de comentaris Animal. Mostrar tots els missatges
Es mostren els missatges amb l'etiqueta de comentaris Animal. Mostrar tots els missatges

dimecres, 28 d’abril del 2010

El Linx Ibèric


Nom científic: Lynx pardinus

Descripció general: el linx ibèric es un felí que en un principi habitava tota la península Ibérica, però degut a la seva caça, a la destrucció del seu hàbitat, i a la manca d'aliments, esta en un greu perill d'extinció , fins al punt que ha estat catalogat com el mamífer més amenaçat del món.

Alimentació: Carnívor (essencialment de conills i altres petits mamífers

Activitat: Principalment nocturna i crepuscular, excepte al hivern, que en ocasions canvien aquest hàbit. Solen recórrer uns 7 km diaris (els mascles mes que les femelles)

Hàbitat: Bosc i matoll mediterrani, en la actualitat només ocupa el 5% del espai que ocupava originàriament. Les poblacions mes nombroses es concentren a Doñana i suroest de Castella, però estan molt fragmentades.